© Guy Delforge

Vooruitgeschoven brandweerpost is bijzonder snel

Alles wordt in gereedheid gebracht om in januari de brandweer te laten opereren als Brandweerzone Rivierenland. De vooruitgeschoven brandweerpost van SInt-Amands zal daar ook deel van uitmaken. De brandweerlui van Sint-Amands blijken ook bijzonder efficiënt.

Binnen de vergaderingen van wat nu nog de pre-zone Rivierenland is, werd bepaald dat in elke gemeente eenzelfde graad van dienstverlening moet worden gehaald. “We willen dat in 85 procent van de gevallen de ploegen binnen de twaalf minuten ter plaatse zijn’, zegt Van burgemeester Peter Hoeymissen (CD&V). “Wij scoren nu al heel sterk door de goede werking van onze voorpost. Bij ons is in 99,6 procent van de gevallen een ploeg binnen de twaalf minuten ter plaatse.”

De post Sint-Amands blijft zeker ook binnen de nieuwe brandweerzone actief. “We zijn vanaf dan geen vooruitgeschoven post van het Willebroekse brandweerkorps meer”, zegt Van Hoeymissen. “Onze brandweerlui maken vanaf 1 januari deel uit van de Brandweerzone Rivierenland.”

Er wordt verwacht dat de brandweerzone Rivierenland aan de negentien samenwerkende gemeenten samen zowat 15,5 miljoen euro per jaar zal kosten. Daarvan moet Sint-Amands 1,52 procent betalen, dat is 235.600 euro.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio