© Jelle Wildiers

Ook N-VA betreurt beslissing afgelasting theaterstuk Spinnenmetenknippen

Ook voor oppositiepartij N-VA is de beslissing van het college over de afgelasting van het theaterstuk Spinnemetenknippen op het Rijmenamse kerkhof zaterdag onbegrijpelijk.

Erik Van Eycken

“t Blikveld en haar programmator hebben een vlekkeloze reputatie bij onze inwoners en in de cultuursector. Meer nog: de persoonlijke vertrouwensrelatie tussen GC ‘t Blikveld en de sector zorgt er jaarlijks voor dat onze inwoners kunnen genieten van uitzonderlijke cultuur en kunstmomenten. Het gemeenschapscentrum speelt dikwijls boven haar gewicht als kleine speler in de markt. Deze moeizaam opgebouwde reputatie wordt in één klap onderuit gehaald door onbezonnen beslissingen zoals deze”, luidt het bij de partij.

Programma goedgekeurd

“In elke toespraak hoor ik de schepenen en burgemeester het woord participatie in de mond nemen, blijkbaar aleen wanneer het de partij goed uitkomt”, zegt fractieleider Guido Vagnée. “Nog straffer: er is al jaren een gestructureerde participatie in de programmatie van vzw Krankhoeve die onder andere instaat voor de goedkeuring van het programma van het ‘t Blikveld. Daarin zetelen alle politieke fracties. De beslissing van dit werk- en participatieorgaan wordt buitenspel gezet door het schepencollege terwijl er nooit een opmerking werd gemaakt, het programma werd unaniem goedgekeurd.”

Gewaarlijk precedent

“De interventie van het college is een gevaarlijk precedent die de dynamiek van het ‘t Blikveld kan schaden. En de burgers die uitkeken naar een mooi cultureel en bezinningsmoment? Hebben die geen inspraak? Het gaat hier bovendien over een modern sprookje met aangepaste muziek dans en woord, een lach en een traan.

Cultureel dieet

“Het theaterstuk wil taboedoorbrekend werken en plaats maken voor een lach én een traan. Dat is het grote doel van 'Spinnenmetenknippen'. Max Last vertelt met muziek, dans en woord een verhaal over verdriet en loslaten, maar ook over vriendschap en ontluikende liefde. Geen droeve, zware kost maar een gevoelig verhaal met plaats voor humor. Blijkbaar moeten onze inwoners op cultureel dieet”, besluit de oud-burgemeester.Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio