© Jelle Wildiers

Groen noemt afgelasting toneelstuk op kerkhof kortzichtig en vorm van censuur

Groen Bonheiden-Rijmenam vindt de gedwongen afgelasting van het toneelstuk 'Spinnenmetenknippen' dat vandaag op het Rijmenamse kerkhof zou plaatsvinden een verkeerd signaal.

Erik Van Eycken

De partij heeft weinig of geen begrip voor de beslissing. “Deze voorstelling gaat over het bespreekbaar maken van rouw en verlies en een kerkhof is daarvoor een voor de hand liggende plek. We vinden dit een eenzijdige beslissing, kortzichtig en zelfs een vorm van censuur”, luidt het.

Volgens schepen Uytterhoeven vindt een aantal inwoners de voorstelling op die plaats ongepast. Groen vraagt zich af of het over een representatieve stem uit de gemeenschap gaat. “We vinden het een gemiste kans om jonge inwoners op een progressieve en taboedoorbrekende manier met rouwverwerking te laten kennismaken. Dood en leven zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, de begraafplaats is voor iedereen het eindstation.”

Het Groen-bestuur stelt zich de vraag waarom de voorstelling die op andere kerkhoven werd uitverkocht, geen podium krijgt op dat van Rijmenam. “We zijn geschroken dat er aan deze beslissing geen ernstige dialoog met de theatermakers vooraf ging. We zijn benieuwd naar de motivatie van de schepen en van het voltallige college.” Groen agendeert het punt alvast op de agenda van de gemeenteraad van nu woensdag.Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio