© e

Populaire politicus had ook eigen Vriendenkring

Oud-gemeenter- en provincieraadslid raadslid Jef Maes overleden

Jef Maes (84) was niet alleen een gedreven politicus, maar startte ook met een eigen Vriendenkring.

Oud-gemeente- en provincieraadslid Jef Maes overleed op 84-jarige leeftijd in Merksem. Hij was niet alleen een gedreven liberaal politicus, maar ook erevoorzitter van de Vriendenkring Jef Maes. Ruim veertig jaar geleden stond Jef Maes mee aan de wieg van de plaatselijke PVV-afdeling in de toen nog autonome gemeente Hoevenen. Na de verkiezingen van 1976 en in het kader van de grote gemeentefusie maakte hij toen de overstap van de Hoevense naar de Stabroekse politiek. In totaal zetelde hij ongeveer dertig jaar als gemeenteraadslid onder zes verschillende burgemeesters.

Naast zijn politieke activiteiten was Jef Maes ook heel actief op sociaal gebied. Dertig jaar lang organiseerde hij de avondmarkten in Hoevenen. Het pronkstuk van zijn leven was wel de Vriendenkring Jef Maes. Toen hij in 1964 met enkele vrienden een reisje maakte naar Bohan aan de Semois werd hem gevraagd om meer van zo’n reisjes te organiseren. Zo groeide het idee om een vriendenkring op te richten. Maandelijks werden er daguitstappen georganiseerd en één keer per jaar een grote reis.

De afscheidsplechtigheid heeft plaats in de aula Vossenveld aan de Vossenveldlaan in Stabroek op zaterdag 24 augustus om 10u30. Samenkomst in de aula vanaf 10 uur. Rouwadres: Familie Maes-Mertens, Laageind 3 te Stabroek – www.condoleances.be/jefmaes

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio