Fietsen en genieten op de Beukenhofvelo

Vanaf nu is de Beukenhofvela en aanhanger een vaste waarde in het straatbeeld van Heide. Een begeleider van het wzc en drie bewoners verkennen er al fietsend de omgeving. Ontspanning en therapie tegelijkertijd, want bewegen is belangrijk.

Erik Vandewalle

Het heeft op het eerste gezicht wel wat weg van de grotere gocarts die je ziet rondtoeren op de dijken aan onze kunst. Wie echter beter ziet, merkt dat deze opvallende verschijning bestaat uit twee delen : een duofiets en een aanhanger voor nog eens twee meerijders.

Het geheel is elektrisch ondersteund en dat maakt al een groot verschil. De bewoners van het woon- en zorgcentrum Beukenhof zijn er dol op. Gezien het aantal plaatsen beperkt is, zijn er zelfs wachtlijsten.

“Voor onze bewoners is het belangrijk dat ze blijven bewegen. Nu hebben we een aantal fietstoestellen in de kineruimte, waar bewoners met een stoel of in een rolstoel kunnen fietsen. Tijdens die activiteit kijken ze echter uit op een muur. Met onze nieuwe aanwinst kunnen de bewoners zowel fietsen, als genieten van de omgeving en sociale contacten leggen met de buurtbewoners”, legt kinesist Frauke Lathouwers uit.Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio