Verkiezingen 2018 - Stabroek

© e

Raf Engels wil met Open Vld mee besturen

Open Vld maakte zopas een zo goed als volledige lijst bekend. “Er zijn nog vier plaatsen die we reserveren voor verruimingskandidaten”, geeft Raf Engels (62) mee.

Erik Vandewalle

Oud-schepen van financiën Raf Engels trekt de lijst. Oud-schepen Pierre Bels (66) is lijstduwer. Er staan veertien nieuwkomers op. De eerste is Debby De Bruyn (45) op plek twee. Huidig raadslid Sandy Bellengé staat op de derde plaats. Het tweede liberaal raadslid dat de partij nu rijk is, Monique Hanswijk, neemt niet meer deel aan de verkiezingen.

Raf Engels is duidelijk. “Wij willen mee besturen. Zes jaar op de oppositiebanken zitten, doe ik niet meer. Ons programma bundelen we rond vijf thema’s. Een daarvan is een vlotte en veilige mobiliteit. Zo willen we slimme camera’s op de in- en uitvalswegen van de gemeente. Er is nood aan een fietsostrade langs de antitankgracht richting haven en langs de polders in Hoevenen. Op de hoofdwegen streven we naar een maximumsnelheid van 50 km/u en in de andere straten moet dat 30 km/u zijn. Laten we werk maken met de omliggende gemeenten om samen een tolheffing uit te werken voor het zware verkeer dat nu door al die centra gaat”, klinkt het bij de lijsttrekker.

In elke gemeente wil de partij een volwaardige wekelijkse marktdag en in leegstaande panden moeten pop-ups mogelijk zijn. De belastingen in Stabroek mogen niet stijgen. Verminderen is op dit moment niet opportuun, omdat er nog te veel leningen moeten worden afbetaald.

Yannick Gielis, Raf Engels, Isabella Wouters, Debby De Bruyn en Sandy Bellengé staan bovenaan de Open Vld-lijst.

Verkiezingsnieuws