© Erik Vandewalle

© Erik Vandewalle

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Te voet naar school, van Brasschaat naar Stabroek: "Met deze actie wil ik kanker uitdagen"

De 9-jarige Ella Roels woont in Brasschaat en volgt les aan Stabroekse basisschool De Stappe. Samen met twee klasgenootjes, grootouders en sympathisanten vertrok ze vanmorgen om halfzes naar school.Te voet, voor een tocht van 13 km.

Erik Vandewalle

Met deze actie wilde ze kanker uitdagen, want begin dit jaar verloor Ella haar vierjarige nichtje aan die vreselijke ziekte. Ruim een jaar geleden stelden artsen een agressieve kanker vast bij kleuter Linde, het nichtje van Ella.

“Kanker is een heel oneerlijke ziekte. Kinderen moeten leven en niet dood gaan en daarom wilde ik iets doen tegen die ziekte. Ik wilde ze uitdagen en daarom wilde ik van Brasschaat naar Stabroek stappen. Ik wilde minstens 250 euro verdienen voor Kom op Tegen Kanker, want dat vind ik al veel geld.

We vertrokken om 5u30 samen met twee klasgenoten Ylias en Ena, en met mijn grootouders, vrienden en papa Joris Michels. Iets voor negen uur kwamen we aan op school en daar stond iedereen ons op te wachten. In totaal kunnen we bijna 2000 euro aan Kom op Tegen Kanker geven”, aldus Ella.Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio