Verkiezingen 2018 - Berendrecht-Zandvliet-Lillo

CD&V polst wat leeft in polderdorpen

Foto: rr

CD&V polst wat leeft in polderdorpen

Print
Berendrecht-Zandvliet-Lillo - Naar voorbeeld van de stadsateliers van CD&V Antwerpen, organiseerde de polderafdeling van CD&V een dorpsatelier. Zo wil de partij voelen wat leeft in het district.

Een vijftigtal belangstellenden bezetten de thematafels rond onderwerpen als lokale economie, jeugd en jonge gezinnen, gezellige buurten, kunst en cultuur, sport, vrijwilligers en verenigingen, mobiliteit, senioren en hulpbehoevenden.

“De ideeën van de inwoners zijn ideale bouwstenen, want zij kennen het district het best. Daarom nemen we veel van hun ideeën mee in ons programma. Uit de gesprekken blijkt dat mensen hun wijkagenten rechtstreeks willen bereiken en dat er meer snelheidscontroles moeten komen in Zones 30. Naar analogie met Hoboken, Berchem moet ook in het polderdistrict mantelzorgpremies worden ingevoerd. Er moeten ook subsidies komen voor het aanpassen van woningen van ouderen, zodat die langer in hun huis kunnen blijven wonen”, legt lijsttrekker Sandra Suykerbuyk uit.

Op dinsdag 19 juni om 20u nodigt CD&V alle inwoners van het district uit in De Leeuw in Zandvliet, Antwerpsebaan 413. Dan wordt het fietsbeleid voor het district en de Koning Fiets-actie toegelicht.

Verkiezingsnieuws