© Erik Vandewalle

N-VA-lijst met veel verrassingen en opvallende afwezigen

Grote verrassing bij de voorstelling van de verkiezingslijst van de Stabroekse N-VA. Politieke nieuwkomer Veerle Nonneman (55) staat op plaats twee. Huidig schepen Veerle Nuyts wordt van de lijst geweerd en OCMW-voorzitter Chris Van Haute verhuist naar de 16de plaats.

Erik Vandewalle

Veerle Nonneman is iemand die al jaren meedraait in het verenigingsleven. ‘Stabroek Zingt’ is haar kind en ze stond ook mee aan de wieg van de viering van ‘750 jaar Stabroek’ en het nieuwere Halloween for kids. Beroepshalve smeert ze broodjes en runt ze ‘Bagetexpress’.

Er staan dertien nieuwkomers op de lijst. Dat is meer dan de helft en betekent dat veel vertrouwde gezichten niet meer meedoen. Meest opvallende afwezige is huidig schepen Veerle Nuyts. Zij is trouwens, naast burgemeester Rik Frans, de enige van de partij die de rit van zes jaar uitzit.

“Ik had nog heel wat ambities, maar het groter belang primeert altijd. Hier stopt mijn actief politiek leven. Ik ben volop bezig om een eigen zaak uit te bouwen als eventplanner”, laat Veerle Nuyts weten.

OCMW-voorzitter Chris Van Haute staat slechts op de 16de plaats en krijgt van het N-VA-bestuur dus een slecht rapport. Voorzitter Thomas Meylaerts duwt de lijst. Er is ook de terugkomst van ex-schepen en OCMW-voorzitter Ludo Verschueren op plaats 6.

In de top van de lijst staan twee nieuwkomers. Naast Veerle Nonneman doet ook Sarah Demartelaere haar intrede in de plaatselijke politiek. Zij krijgt plek 4. Het is bijna zeker dat beide dames worden verkozen. Of ze beiden ook een stap zetten in het schepencollege is nog te voorbarig om te besluiten.

Op de foto : de top vijf van de lijst en lijstduwer Thomas Meylaerts

Rik FransVeerle NonnemanLudo ReyntjensSarah DemartelaereJos KauwenberghsLudo VerschuerenVeerle KwickPatrick KloeckJan SchouwaertsMarleen BockenDanielle LogiestInes Van PutteGust AntonissenKristel PittoorsSerge Van BoschChris Van HauteYannick WillemsteinMichel DemartelaereLutgarde MatthysenPeter Van HorebeekAn SoréeMichaele BruninckxCindy ChoubaneSteve De WaeleThomas Meylaerts

Tien kandidaten komen uit Stabroek, elf uit Hoevenen en twee uit Putte. De gemiddelde leeftijd is 50 jaar. Veerle Kwick is met 71 de oudste en Yannick Willemstein de jongste met 21 jaar. Dertien kandidaten zijn nieuw.Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio