Marktkramer Steve Van Broeckhoven trekt Vlaams Belang-lijst

Foto: Erik Vandewalle

Marktkramer Steve Van Broeckhoven trekt Vlaams Belang-lijst

Print
Berendrecht-Zandvliet-Lillo - Neofiet Steve Van Broeckhoven (36) trekt de Vlaams Belang-lijst in het polderdistrict.

Angie Bosmans, voorzitter van Vlaams Belang Berendrecht-Zandvliet-Lillo, stelde hem gisterenavond voor. Steve Van Broeckhoven is marktkramer en verdiende eerder al zijn sporen in de partij. Hij nam deel aan de gemeenteraadsverkiezingen en stond op de lijst voor de jongste nationale verkiezingen. Op de tweede plaats komt nieuwkomer Veronique Clabost (28). Raadslid An Van Uffelen (50) wordt in oktober lijstduwer. Ook Gerda Rousseau en Walter Sillis vergroten de lijst, maar Angie Bosmans wil nog niet kwijt op welke plaats. Dat gebeurt pas in september.

“We blijven inzetten op veiligheid. We willen in de polder opnieuw een eigen politiekantoor. Niet van 9u tot 17u, maar permanent en alle dagen! Een ander speerpunt voor ons is het bekomen van beter en betaalbaar openbaar vervoer. Er moet terug een rechtstreekse verbinding zijn naar een ziekenhuis in de regio en het wordt dringend tijd dat er langs de A12 geluidsschermen komen”, aldus de nieuwe lijsttrekker. Steve Van Broeckhoven laat ook weten dat zijn partij absoluut geen lage emissiezone wil in het polderdistrict. “Inwoners op onnodige kosten jagen, terwijl wij midden in een industriezone wonen is totaal overbodig.”

Nu heeft de partij drie zetels in de districtsraad. “Een zetel extra zou reuze zijn, maar we mikken op zijn minst op een status quo”, zegt voorzitter Bosmans. Omdat zij verhuisde naar Nederland, kan zij in oktober niet deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio