© EVB

Christophe Stienlet presenteert TribTown

Zaterdag vindt op het Gemeenteplein de eerste editie plaats van TribTown waar alleen coverbands aan de bak komen. Een uitzondering: presentator Christophe Stienlet is gewoon zichzelf en werkt met de organisatie voor drie goede doelen.

Erik Van Eycken

Stienlet, bekend van televisie en theater woont momenteel in Mechelen maar voor TribTown zakt hij graag af naar het dorp waar hij opgroeide en 28 jaar woonde, Keerbergen. Hij presenteert het festival. “Eigenlijk ben ik nog nooit naar een festival geweest dat alleen tributebands serveert. Dus ook voor mij is het afwachten”, zegt de presentator. “Soms zijn tributebands erg goed maar breken ze niet door. De kunst is om als band iets extra te brengen, ook al ben je een coverband. Natuurlijk begrijp ik dat ze zich moeten houden aan het repertoire van de artiest.” Het festival brengt tributes aan Clouseau, Prince en Bruce Springsteen. Achteraf feest dj Christophe Lambrecht iedereen de nacht in. Zijn favoriete band Depeche Mode staat niet op de affiche. “Een voorbeeld dat ook het originele niet altijd perfect is”, lacht hij. “Misschien moeten de organistoren ooit op zoek naar een goede Depeche Mode coverband.”

Drie goede doelen

Het festival op het Gemeenteplein start al om 17 uur. Ook al is het een eerste uitgave, willen de organisatoren het festival jaarlijks herhalen. Dit jaar krijgen alvast drie goede doelen de opbrengsten: Rozemarijn, het centrum voor volwassenen met een handicap uit Keerbergen en Haacht, vzw Mayakind en ook de lokale OCMW die met het geld aankoopbons voor kerstpakketten schenkt. Koen Dries, directeur van Rozemarijn, laat alvast geen twijfel bestaan dat dit een goed en origineel concept is: “Soms is het erg gevaarlijk mensen te imiteren, zoals Bruce Sopringsteen. Maar ik heb de coverbands inmiddels via internet bekeken en het ziet er fantastisch uit”, geeft hij toe. “En misschien ontbrak het in Keerbergen wel aan een goed muziekfestival. Ook dat is mooi meegenomen. Het is goed voor eigen dorp en vindt plaats in het centrum, dus ook goed voor de handelaars. En aan fans voor alle groepen zal het niet ontbreken” Stienlet herinnert zich de jaren dat centrum Keerbergen stond volgebouwd met discotheken. “Wat meer leven in de brouwerij mag wel.”

Start om 17 uur

Het festival start om 17 uur met Cluzo (covers Clouseau), hierna volgen Minneapolis (covers en repertoire Prince), The Bruceband (covers Bruce Springsteen) en dj Christophe Lambrecht van Studio Brussel sluit af. Het festival is een organisatie van Club Keerbergen Demer Dijle en gemeentebestuur Keerbergen.

Info en tickets: www.tribtown.be #tribtownkeerbergen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners