© EVB

“Geen zwaar verkeer in dorpscentra”

Uit onderzoek van de Vrije Universiteit van Brussel bleek dat Katelijne jaarlijks maar liefst 3,1 miljoen ton vrachtverkeer op de wegen te slikken krijgt. Dat is evenveel dan Mechelen. Om het zware verkeer boven de 3,5 ton uit de dorpscentra te bannen, ontwikkelde het een eigen vrachtroutenetwerk.

Erik Van Eycken

“Van heel de regio krijgt Katelijne het meeste vrachtverkeer te slikken. Natuurlijk zijn de aanwezigheid van de veiling maar ook andere industriegebieden hier de oorzaak van. Het verkeer gebruikt echter niet altijd de geijkte wegen, zodat onze dorpscentra vaak het kind van de rekening zijn. De aanwezigheid van scholen, de zwakke weggebruiker en de beschadiging van het wegdek waren de belangrijkste parameters om werk te maken van een netwerk dat vanaf vandaag verplicht door vrachtwagens te volgen is”, zegt schepen van Mobiliteit Tom Ongena (Open Vld).

Te volgen routes voor vrachtverkeer

Het zwaar vervoer kan de veilingsite best bereiken via de R6, Heisbroekweg, Drevendaal en de Kempenarestraat, de kmo-zone Dreefvelden via de R6, Heisbroekweg, Drevendaal, Kempenarestraat en de Mechelseseteenweg (vanuit het noorden via de Berlaarbaan en de Leliestraat) en tenslotte de kmo-zones Berkenhoek en Wolvenstraat via de R6, de Berlaarbaan en de Mechelbaan. Bedrijven krijgen folders voor de chauffeurs.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio