© rr

© evw

1 / 2

“Gemeente melkkoe van projectontwikkelaars”

Oppositiepartijen sp.a en groen vinden het ongehoord dat het gemeentebestuur zomaar besliste om in het centrum van Hoevenen 4,2 hectare landbouwgrond aan te kopen. De gemeenteraad werd buitenspel gezet.

Erik Vandewalle

Tussen de Molenweg en de Plasstraat ligt een verwilderd bos. De gemeente besliste zopas om dat aan te open voor een bedrag van 170.000 euro en het om te vormen tot een recreatieve groenzone.

“We vinden het goed dat er meer groen komt in het centrum van Hoevenen, maar we vinden het ongehoord dat de gemeenteraad buitenspel is gezet. Bovendien geeft het bestuur hier volgens ons een totaal verkeerd signaal aan projectontwikkelaars. In het verleden was het zo dat bij grote projecten de ontwikkelaars een bepaald gedeelte voor openbaar nut afstonden. Nu niet : de gemeente betaalt en wordt zo de melkkoe van de ontwikkelaars”, vindt Kim Dorikens (sp.a)

“Het is een dossier dat al langer aansleept. Toen ik het punt op het college bracht en voorstelde om werk te maken van de aankoop van die gronden, stonden alle neuzen meteen in dezelfde richting.”, legt Stabroeks burgemeester Rik Frans (N-VA) uit.Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio