Keerbergse Pamela Peeters daagt Belgische Senaat uit

Pamela Peeters Foto: EVB

Keerbergse Pamela Peeters daagt Belgische Senaat uit

Print
Keerbergen - De Keerbergse milieu-economist Pamela Peeters (46) die sinds 1999 in de VS woont, daagde de Belgische senatoren uit om tegen 5 mei 2018 werk te maken van haar duurzaam stappenplan met groene en solide initiatieven. Ze betrekt scholen maar ook weervrouw Jill Peeters en groentekok Frank Fol.

Pamela Peeters start binnenkort weer met haar Amerikaanse televisieshow over duurzaamheid en vertegenwoordigt als Belgische de Verenigde Staten in Canada bij het 150 jarig bestaan van het land. In 2014 schreef ze haar boek Eco Heroes, over een duurzame maatschappij. Alhoewel ze woont in Conneticut, nam ze even de tijd af te zakken naar België voor een klasreünie in het KA Keerbergen (waar ze ooit startte met een magazine over duurzaamheid) en nam zo van de gelegenheid gebruik de Belgische senatoren uit te dagen met een stappenplan, gekaderd in de Week van de ‘Sustainability’.

Met Jill Peeters en Frank Fol

“Samen met weervrouw Jill Peeters en kok Frank Fol dokterde ik een programma uit voor onze senaat. De uitdaging werd weerhouden en hopelijk brengen ze dit over naar de rest van de bevolking. Dat zou een hele stap voorwaarts zijn.  Energiebesparend werken, af en toe eten zonder vlees, afval reduceren, de relatie met de natuur onderhouden en iets voor een ander doen zijn de vijf pijlers”, legt ze uit. Een kleuter uit Sint-Katelijne-Waver wordt het boegbeeld van de senaatscampagne het komende jaar en Peeters spoort iedereen aan haar workshops te volgen om beter inzicht te krijgen in de materie: “Want onze jonge generatie zal per slot van rekening moeten instaan voor het opruimen van rivieren en algemeen, het herstellen van de natuur.” 

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio