© evdw

Rotonde en IN-Z openen strijkpunt in hartje Stabroek

Wie niet graag strijkt, vindt in het centrum van Stabroek nu de oplossing. Vzw’s Rotonde en IN-Z openden er zopas in het eerste strijkpunt in de gemeente. Propere was binnen brengen en drie dagen alles netjes ophalen.

Erik Vandewalle

Het Tweede Rondje is de winkel in tweedehandskleding van Rotonde (de Vluchtheuvel). Die opende vorig jaar zijn deuren en toen groeide al het idee om in het pand aan de Dorpsstraat 24 ook een strijkatelier onder te brengen. Dat wordt nu geconcretiseerd.

Het initiatief is een samenwerking van de vzw’s Rotonde, IN-Z en Openluchtopvoeding.

Ellen Van Dun coördineert. “Dit is het bewijs dat strijken niet zo saai is, maar op verschillende domeinen alleen winnaars oplevert. Wie het niet zelf wil of kan strijken, brengt gewassen kleding binnen in een gewone standaard wasmand. Maximum drie dagen later ligt alles gestreken en netjes opgevouwen te wachten om opgehaald te worden. Vanaf het moment dat de was is afgeleverd, schieten de mensen van Rotonde in actie. Zij tellen alles, inventariseren wat binnenkomt en leggen alles klaar zodat de beroepsstrijkers aan het werk kunnen. Dan krijg ik de boodschap dat er strijkwerk is en zorg ervoor dat een beroepsstrijker de klus komt klaren.”

Info: dinsdag en zterdag van 14u tot 16u, woensdag, vrijdag en zaterdag van 10u30 tot 16u. Maandag gesloten. Info : strijkpunt_tweederondje@in-z.be , 016.25.03.23 of 0477.96.02.66 (Tweede Rondje)



Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio