© evdw

Marc Van Ginderen ruilt haven voor café Pullman

Marc Van Ginderen (42) tapt nu pinten in café Pullman. Hiermee maakt de havenarbeider een jeugddroom waar. Als kind kwam hij hier al met zijn ouders, maar nu is hij de waard in café Pullman.

Erik Vandewalle

Café Pullman aan Heuvel en in de schaduw van het station van Kalmthout is een begrip en een vaste waarde in de heidegemeente. Toen Marc vernam dat er een nieuwe uitbater werd gezocht, aarzelde hij niet. “Op mijn leeftijd kiezen voor een drastische carrièrewissel doe je niet van vandaag op morgen. Je hebt verantwoordelijkheden naar je gezin. Maar ik ben eigenlijk assistent chef markeur bij Sea Invest. De meeste mensen kennen dat als de fruitwerf. Dat is een zekere job, die ik drie jaar lang kan ‘bevriezen’. Tegen dan moet ik pas definitief knopen doorhakken en bepalen of mijn toekomst hier of in de haven ligt.”

Het is nog geen middag en toch zitten er al een tiental klanten in het café. “Aan de inrichting van het café wil ik niets veranderen. Het blijft in de eerste plaats een volkscafé, waar iedereen welkom is. De openingsuren daarentegen heb ik onmiddellijk veranderd. Alle dagen, behalve op maandag, is het café open vanaf 11u en in de zomer vanaf 10u. Sluiten doen we wanneer de laatste klanten ’s avonds weggaan.Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio