Ekerse gansrijders van Lustige Gans volwaardig lid van Polderbond

Foto: evdw

Ekerse gansrijders van Lustige Gans volwaardig lid van Polderbond

Print
Berendrecht-Zandvliet-Lillo / Stabroek - Tien jaar geleden kwam het gansrijden in Ekeren opnieuw tot leven. Daar zorgde de Lustige Gans voor. Een decennium en vele vergaderingen later wordt de Lustige Gans vanaf dit jaar officieel lid van de Polderbond.

Frans De Schutter is voorzitter van de Polderbond. “Tijdens de eerste vergadering in januari kunnen alle gansrijdersverenigingen hun lidgeld betalen. Voor de eerste keer was ook de Lustige Gans van de partij en vanaf nu is de Ekerse vereniging volwaardig lid van de Polderbond. Dat wil zeggen dat de Ekerse gansrijders zondag 2 april voor de eerste keer in zijn bestaan mag deelnemen aan het keizerrijden”, licht Frans De Schutter toe.

Zondag 2 april treden er voor het eerst eenendertig ruiters aan, die strijden voor de keizerlijke titel. Ekeren mag vier vertegenwoordigers afvaardigen en dat blijft ook gelden voor de gansrijders van Hoevenen, Stabroek, de Berendrechtse Oude en Nieuwe gans en Lillo. Bij de Zandvlietse gansrijders krijgen zowel de Veteranen als de Jonge Ruiters elk drie paarden. Dat brengt het totaal op dertig. Tel hierbij nog de heersende keizer en zo kom je tot een deelnemersveld van eenendertig ruiters”, rekent Frans De Schutter ons voor.

Lees het volledige artikel donderdag in Gazet van Antwerpen, editie Noord. 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio