© evdw

Poldergemeente zet aanval in tegen zwerfvuil

De poldergemeente gaat, in samenwerking met OVAM, haar inspanningen voor het terugdringen van zwerfvuil opdrijven. Daarom introduceert Stabroek het project ‘Claim je plekje’.

Erik Vandewalle

Om zelf het goede voorbeeld te geven en het project onder de aandacht van de Stabroekenaars te brengen trokken leden van de milieuraad, de milieudienst, burgemeester Rik Frans en milieuschepen ad interim Ludo Reyntjens gisteren ten aanval tegen het zwerfvuil op het Picoloplein.

Wie wil meedoen, claimt op de website een stukje grond in zijn of haar wijk of straat. De vakjes meten telkens 100 meter op 100 meter. Wie een vak aanklikt, engageert zich om het afvalvrij te houden. Elk vakje kan door vier personen of vier teams geclaimd worden. Individuen kunnen maximum twintig aaneensluitende stukken claimen, teams kunnen tot vijftig stukken gaan.

Wie een vak claimt, neemt contact op met de milieudienst via 03.210.11.51 of milieudienst@stabroek.be De gemeente zorgt voor het nodige opruimmateriaal, afvalzakken en werkhandschoenen. Het bijeengebrachte zwerfvuil wordt door de gemeente opgehaald”, geeft Ivan Janssens nog mee.

Info en inschrijven : www.indevuilbak.be/claim-uw-plek

Lees het volledige artikel donderdag in Gazet van Antwerpen, editie Noord;Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio