© evdw

© evdw

© evdw

© evdw

© evdw

1 / 5
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Arboretum renoveert oude dokterswoning tot dienstwoning

De oude woning aan de straatkant is ingepakt in steigers. Tegen de zomer van volgend jaar is de cottage gerenoveerd in de stijl van honderd jaar geleden, maar aangepast aan de normen van onze eeuw.

Erik Vandewalle

Vijf jaar geleden kocht de provincie een stuk grond van een halve hectare dat paalt aan de botanische tuin. Dankzij die aankoop kon de toegang tot het arboretum beter worden aangelegd.

“Op dat stuk grond bevinden zich schitterende bomen van meer dan honderd jaar oud, die de collectie van het arboretum verrijken. Maar op dat domein bevindt zich ook de oude woning van dokter Zaman. Die was in de loop der jaren helemaal overwoekerd door klimplanten en groen. Pas toen we de woning van onder het groen vandaan haalde, werd het meteen duidelijk dat we deze prachtige cottage moesten behouden”, legt directeur Abraham Rammeloo uit.

“Het gebouw wordt bijvoorbeeld aan de binnenkant geïsoleerd om aan de huidige milieunormen te beantwoorden. Toen dokter Zaman hier nog woonde , telde de cottage vele kleine kamertjes. Die indeling hebben we niet behouden, omdat we nu geen behoefte hebben aan veel kleine kamertjes”, vult directeur Abraham Rammeloo nog aan.

Info : www.arboretumkalmthout.be

Lees het volledige artikel zaterdag in Gazet van Antwerpen, editie Noord.

Vastgoed

Jobs in de regio