Bonheidense en Rijmenamse poëten stellen project Dichters2820 voor tijdens boekenbeurs

Vlnr: Vier van de groep van veertien dichters. Carl Depoorter, Willy Troch, André Baeck en Kathleen Boogmans. Foto: EVB

Bonheidense en Rijmenamse poëten stellen project Dichters2820 voor tijdens boekenbeurs

Print
Bonheiden - Nu vrijdag, zaterdag en zondag stellen veertien dichters uit Bonheiden en Rijmenam hun eerste dichtbundel voor tijdens de boekenbeurs van het Davidsfonds in zaal De Krekel. Het gezelschap gaat voortaan door het leven als Dichters2820 dat na Gedichtendag 2016 stilaan maar zeker vorm kreeg.

De veertien dichters van Dichters2820 stellen tussen vrijdag en zondag hun eerste bundel voor tijdens de jaarlijkse boekenbeurs van het Davidsfonds. Hiermee wil het gezelschap niet alleen tonen dat het heel wat proza- en dichttalent in haar rangen heeft, het wil gedichten korter bij de mens brengen.

Dit jaar al plaatsten ze drie permanente gedichten in het Bonhiedense en Rijmenamse straatbeeld: aan het borstbeeld van August Gillé, aan de Dijle en in natuurgebied Mispeldonk. Later volgen nog drie extra gedichten in de jeugdbib in Bonheiden, in basisschool Gebo en in het Rijmenamse straatbeeld.

“In 2015 spoorde ik samen met het gemeentebestuur dichters aan om hun werken in te zenden. Hieruit ontstond het gedichtenproject 2016”, vertelt initiatiefnemer André Baeck.

“Er kwam massale belangstelling, zodat we hebben beslist een doorstart te maken. Dat resulteerde in Dichters2820. We kozen bewust voor onze postcode in de naamgeving om duidelijk te stellen dat het over een verzameling mensen gaat uit zowel Bonheiden als Rijmenam.”

Lees donderdag het hele verhaal in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio