Syrische vluchteling wordt vluchtelingenbegeleider bij Kaizen

Begeleiders Marijke en Laurens, met in het midden Amjad. Foto: EVB

Syrische vluchteling wordt vluchtelingenbegeleider bij Kaizen

Print
Bonheiden - Amjad Al Kabbani (24), een student geneeskunde die zijn land Syrië een klein jaar geleden ontvluchtte, kreeg onderdak bij Kaizen, de afdeling van Jeugddorp in Bonheiden waar jongeren die soms letterlijk op de dool zijn, terechtkunnen. Binnenkort wordt hij zelfs integratiebegeleider voor lotgenoten.

Amjad werd een klein jaar geleden opgevangen in Brussel, werd daar doorverwezen naar het Lokaal Opvanginitiatief (LOI) in Bonheiden waar hij uiteindelijk na doorverwijzing van het OCMW bij Kaizen terechtkwam. De afdeling werkt regelmatig samen met OCMW’s uit de buurt.

“Alle gemeenten dus ook Bonheiden, werden verplicht een aantal vluchtelingen op te vangen. We zagen onmiddellijk dat Amjad potentieel had en vooral de wil heeft om zich voor de gemeenschap in te zetten. In het begin was hij onwennig, wist niet wat de toekomst ging brengen en bovendien kon hij zijn studentenrichting geneeskunde hier niet verder zetten. De studies worden in België anders gehomologeerd dan in Syrië. De jongeman was radeloos”, zegt coördinator Laurens Troch.

Lees zaterdag het hele verhaal in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio