Landbouwers krijgen schade rampmaand juni deels terugbetaald

De gronden van Wouter en Hector Van den Eynde uit Putte werden zwaar getroffen door zware regenval in juni. Foto: EVB

Landbouwers krijgen schade rampmaand juni deels terugbetaald

Print
Heist-op-den-Berg / Putte / Mechelen / Bonheiden / Sint-Katelijne-Waver - Het zat de landbouwers in de regio niet mee dit voorjaar. In juni werden ze bovendien letterlijk overspoeld door overvloedige regenval. De landbouwcommissies in de verschillende gemeenten bogen zich inmiddels over de ingediende dossiers. Vooral Putte en Bonheiden krijgen fikse schadevergoedingen van het Vlaams Rampenfonds. Maar ook Heist en Mechelen werden goed getroffen.

Het voorjaar dat in juni ontaardde in stormweer met hevige regenval, betekende een kleine ramp voor de boeren met buitenteelt, ook in onze regio. Vooral de regio rond Putte, Bonheiden en Heist-op-den-Berg werd getroffen. De landbouwers die meenden een deel van de schade te kunnen te recupereren, dienden bij de respectievelijke gemeentebesturen dossiers in.

Een van hen was het landbouwbedrijf van Hector en diens zoon Wouter Van den Eynde op de Heerkenslei in Putte (zie GvA 1 september 2016). “Het bleef wekenlang gieten tijdens de cruciale periode, wanneer de zaaiperiode net achter de rug was. Dit was een rampjaar”, luidde het toen bij Hector.

Samen met 32 andere landbouwers dienden ze in Putte een schadedossier in. Uiteindelijk werden in Putte veertien dossiers weerhouden, goed voor een totaal schadebedrag van 366.000 euro, Bonheiden krijgt 375.000 euro, Mechelen 118.000, Heist 100.000 en Katelijne 65.560. 

Lees zaterdag het volledige verhaal in Gazet van Antwerpen - regio Mechelen. 

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio