Veertig Australische studenten brengen Groote Oorlog naar Sint-Ursula-Instituut

Australische en Vlaamse studenten verbroederen na de voorstelling. Foto: EVB

Veertig Australische studenten brengen Groote Oorlog naar Sint-Ursula-Instituut

Print
Sint-Katelijne-Waver - In het kader van de lessen Muzikale Opvoering nodigde het Sint-Ursula-Instituut in Onze Lieve Vrouw-Waver veertig Australische studenten uit die tijdens de schooluren een musical brachten over WOI, “Tales and tunes fom the trenches”.

De middelbare school in de Bosstraat in Waver pakt elk jaar wel uit met een enkele verrassende initiatieven. Bij het begin van dit schooljaar was het vrijdag al goed raak. Veertig Australische studenten tussen 14 en 17 jaar brachten een mix van zang, dans en acteren met als insteek WOI, of De Groote Oorlog.

“De leerlingen toeren door het Verenigd Koninkrijk, België en Frankrijk. We zijn de enige Belgische school waar het stuk te zien was”, luidt het enigszins fier bij de schooldirectie.

De studenten die allen studeren aan de Crey Baptist Grammar School uit Melbourne hebben momenteel verlof. Ze steken dus graag hun vrije tijd in het rondtoeren met een verhaal dat een groot deel van hun geschiedenis beïnvloedde. “Hier leeft het blijkbaar iets minder, maar in Australië behoort deze materie tot het standaard lessenpakket.”

Lees zaterdag het volledige verhaal in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio