“Save our Scouts”-actie moet accommodatie grondig verbeteren

Het oudercomité en de groepsleiding organiseren zondag een barbecuefeest. Foto: EVB

“Save our Scouts”-actie moet accommodatie grondig verbeteren

Print
Bonheiden - Nu zondag organiseren de Bonheidense Scouts Sint-Paulus een barbecue op de terreinen langs de Mechelsesteenweg (domein Bleydenberghoeve). Met de opbrengst hoopt de ouderraad een aanzienlijk deel van de zware kosten te kunnen dragen voor de renovatie van de lokalen.

De scouts Sint-Paulus in Bonheiden organiseren elk jaar wel een barbecuefeest, dit jaar hoopt de groep op extra inkomsten om de toekomst van de gebouwen veilig te kunnen stellen.

De kosten lopen hoog op. Het werkjaar is positief ingezet door de heraanleg van een overwoekerd terrein achter de lokalen, maar er wacht de ouderraad – die alles coördineert – nog financieel moeilijke momenten. Het wil verdeeld over vier jaar tijd daken van gebouwen, de riolering en verstoppingen en de keuken grondig aanpakken.

Bovendien zijn de scoutstenten verouderd. “Dit jaar startten we met een virtuele en symbolische verkoop van grond. Iedereen kan dus voor een klein stukje eigenaar worden van het terrein dat net is aangelegd", luidt het.

Lees het volledige verhaal in de donderdagkrant van Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio