Iedereen kan meedoen met groot burenonderzoek

Foto: gemeente kalmthout

Iedereen kan meedoen met groot burenonderzoek

Print
Kalmthout - De meeste mensen vinden de omgeving waarin ze wonen belangrijk. Nette en veilige straten, een stukje groen in de buurt, speelruimte voor kinderen en een goed contact met de buren dragen bij tot de leefkwaliteit van een buurt.

Met het Groot Buurtenonderzoek doet Infopunt Publieke Ruimte onderzoek naar de manier waarop burgers hun buurt ervaren en in welke mate ze erbij betrokken zijn. Via een bevraging in alle Vlaamse steden en gemeenten kunnen individuele burgers, buurtverenigingen, wijkcomités en bewonersgroepen hun mening geven over de buurt waarin ze wonen. 

  
Het Groot Buurtenonderzoek peilt ook naar de werking en activiteiten van kleine, plaatselijke burgerinitiatieven en buurtverenigingen. Plannen ze vooral sociaal-culturele activiteiten zoals een straatbarbecue of een buurtquiz? Gaan ze aan de slag in de openbare ruimte met een lentepoets of speelstraat? Of brengen ze mensen bijeen met ‘samentuinen’ en beplantingsacties? 
  
De resultaten van het onderzoek geven steden en gemeenten waardevolle informatie over de behoeften en bekommernissen op buurtniveau. In het najaar maakt Infopunt Publieke Ruimte de resultaten van het Buurtenonderzoek bekend. 
  
Vul via www.buurtenonderzoek.be het Groot Buurtenonderzoek in. Dat duurt maar een tiental minuten.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio