Chaplins ‘The Kid’ met pianobegeleiding

Foto: evdw

Chaplins ‘The Kid’ met pianobegeleiding

Print
Kalmthout - Pianiste Axelle Kennes neemt filmliefhebbers honderd jaar mee terug in de tijd. In het O*KA centrum kunnen bezoekers genieten van Chaplins ‘The Kid’ en de begeleidende pianomuziek van Axelle Kennes.

“De film duurt vijftig minuten en die vul ik van begin tot einde met begeleidende muziek. Als je film kijkt zoals een eeuw geleden met livemuziek, voel je als pianiste de sfeer bij het publiek sterk aan. Ik kan onmiddellijk inspelen op een lach of een traan en het is die vrijheid die me erg pleziert”, aldus pianiste Axelle Kennes.

Axelle bracht dit filmproject ook al op andere plaatsen. “Het verbaast me nog altijd dat ook kinderen en jongeren in de ban komen van een film die bijna honderd jaar oud is. Een filmervaring als deze staat immers mijlenver weg van de filmbeleving die kinderen en jongeren nu krijgen aangeboden. Toch slaagt Chaplin erin om hedendaagse jongeren te bekoren.  De pianomuziek is voor de meeste jongeren ook nieuw. Vooral tijdens gevechten, de wegloop- en  politiescènes zitten ze op de punt van hun stoel. Dat zorgt het talent van Chaplin natuurlijk voor. Zijn timing is top.”

Zondag 18 september kunnen liefhebbers om 15u mee genieten van deze uitzonderlijke filmvertoning in O*KA, Kapellensteenweg 234.  Info : www.okacentrum.com

 

 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio