Nieuwe wandelroutes op grens België-Nederland

Foto: rr

Nieuwe wandelroutes op grens België-Nederland

Print
Berendrecht-Zandvliet-Lillo / Kalmthout / Stabroek - Dankzij twee gemarkeerde wandelingen maken wandelaars kennis met de natuur in het grensgebied.

Grenspark De Zoom – Kalmthoutse Heide heeft er twee gemarkeerde wandelroutes bij. Ze worden aangeduid met een eekhoorn en specht.

Het gebied tussen Zandvliet, Berendrecht en Stabroek is sinds vier jaar onderdeel van het Grenspark. Het was steeds al opengesteld voor recreanten, maar nu lopen er ook twee aangeduide wandelpaden doorheen. In samenwerking met de gemeente Woensdrecht, terreinbeheerders Staatsbosbeheer en Natuurpunt en de lokale horeca De Leeuw van Vlaanderen, legde het Grenspark deze routes aan.

De langste route kreeg de naam Wandelroute Eekhoorn en is bijna acht kilometer lang. Wandelroute Specht meet meer dan vier kilometer.

Omdat de twee wandelingen elk een lus vormen, kan men overal vertrekken. Maar wie een gemakkelijke parkeerplaats als vertrekpunt wil, komt het best weg aan taverne De Leeuw van Vlaanderen of het kasteel Ravenhof. Info : www.grensparkzk.be

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio