Jeugdkoor werkt  aan eigen musical Welfenland

Momenteel wordt hard gerepeteerd. Foto: EVB

Jeugdkoor werkt aan eigen musical Welfenland

Print
Bonheiden - Sarah Hendrickx (25) en Tom Van Der Plas (25) van het Bonheidense jeugdkoor Lyric Music werken met man en macht om hun droom waar te maken, een eigen musical schrijven en regisseren. Het monnikenwerk is zo goed als klaar. Inmiddels wordt hard geoefend met de 30 zangers en zangeressen.

“De laatste noot staat net op papier. Nu is het repeteren geblazen tot in november wanneer we de musical drie keer in GC ’t Blikveld brengen”, zegt Tom. De musical heet Welfenland. Welfen zijn een speciaal volkje, een kruising tussen een wolf en een elf.

“We haalden een niet-afgewerkt verhaal van onder het stof uit 1999, een verhaal van iemand die ooit nog lid was van het koor. De tekst werd deels herschreven en gemoderniseerd, de muziek werd speciaal en op maat gecomponeerd”, zegt een trotse Sarah.

Afgelopen zomer werd al hard gewerkt aan het decor door een groep vrijwilligers. In totaal zijn bij de musical zo’n vijftig leden betrokken.

“We zijn er letterlijk dag en nacht mee bezig”, geeft Tom toe. “Het is een verhaal over goed tegen kwaad, bedoeld voor jong en oud.” Het koppel zegt hiermee een kinderdroom te hebben gerealiseerd, al is het werk nog niet af. 

Lees donderdag het volledige verhaal in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio