Volleerd autoconcessiehouder worden op Thomas More vanaf nu mogelijk

Vlnr: Geert Strobbe, opleidingsmanager Wouter Lutin en docent autotechnologie Mark Pecqueur. Foto: EVB

Volleerd autoconcessiehouder worden op Thomas More vanaf nu mogelijk

Print
Sint-Katelijne-Waver / Mechelen - Vanaf komend academiejaar dat start op 19 september biedt Thomas More een volledige nieuwe opleiding aan, Automotive management. Studenten worden klaargestoomd om administratief werk bij een concessiehouder te doen of later op eigen benen te staan. Campussen De Vest in Mechelen en De Nayer in Katelijne bundelen zo de krachten.

De nieuwe opleiding die Thomas More biedt, Automotive Management, bestaat in zijn huidige vorm nog niet in België. Dat zegt Business Unit Manager Geert Strobbe.

“De vraag komt uit de beroepssector. Bij ons leren de studenten zowel hoe ze een factuur moeten opmaken maar eens afgestudeerd na drie jaar hebben ze ook kennis van de mechanica en elektronica die onder de motorkap steekt."

"Een kleine driekwart van de tijd wordt besteed aan theorievakken zoals economie, HR, verkoop, verzekeringen & kredieten en communicatie. De rest van de lesuren worden niet in De Vest gevolgd maar op campus De Nayer waar het autoatelier hen onderdak biedt voor de praktijklessen.” 

Lees dinsdag het volledige verhaal in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio