Katelijnse economie in de lift, ook moeilijke sectoren

Print

Nadine Bonaugure van Jolili opent de 16de augustus de nieuwe zaak. Foto: EVB

Sint-Katelijne-Waver - Met vijftien nieuwe handelszaken op acht maanden tijd, lijkt de economie in Katelijne definitief uit het slop. Zelfs moeilijke en geteisterde sectoren zoals de horeca of detailhandel, krijgen een nieuwe boost. De onlangs opgerichte vzw SKwinkel lijkt een groot deel van de eer op te mogen strijken, samen met diverse andere maatregelen die het bestuur nam. Het bestuur denkt er zelfs aan extra parkeerruimte te voorzien in het centrum.

Drie nieuwe horecazaken, een slagerij, een hoorcentrum en nog meer. Het is maar een greep uit het nieuwe aanbod aan kleinhandel dat het centrum en deelgemeente Onze-Lieve-Vrouw-Waver voorgeschoteld kreeg en krijgt de voorbije acht maanden.

“We hebben het tij doen keren en steunen de zelfstandige actief”, zegt burgemeester Kristof Sels (N-VA). “Zo trekken we jaarlijks 50.000 euro uit voor een centrummanager en met de vzw SKwinkel worden verschillende acties op poten gezet zoals een eindejaar- en paasactie. Het moet aangenaam om winkelen zijn, met voldoende parkeerruimte die gratis is. Concrete plannen zijn er nog niet, maar we denken gezien de expansie eraan om in het centrum extra parkeerruimte te voorzien”, 

Twee van de nieuwe handelszaken in het centrum zijn Brasserie Oliva (oude gemeentehuis) en ontbijt- en snackzaak Jolili. Terwijl je bij Oliva vooral terechtkan voor Italiaanse specialiteiten, richt Jolili zich op de hongerige ochtendmens maar biedt ook ’s middags de betere snack aan. 

Lees donderdag het volledige verhaal in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio