Mama Astrid (48) nerveuzer dan olympische dochter Senna (15)

Astrid (tweede van rechts) samen met enkele van haar collega's in het Imeldaziekenhuis in Bonheiden. Foto: EVB

Mama Astrid (48) nerveuzer dan olympische dochter Senna (15)

Print
Bonheiden - Zondag komt op de olympische spelen in Rio Senna Deriks in actie samen met het Belgische turnteam (Team Belgym). Mama Astrid Van Es – teamleader bij het Imeldaziekenhuis in Bonheiden – vertrekt vrijdag naar Brazilië om haar dochter in actie te zien. De collega's in Imelda zijn trouwe supporters.

Senna is met haar vijftien jaar de jongste Belgische olympische deelnemer aan deze spelen. Een week geleden al vertrok ze met Team Belgym naar Rio waar ze zal deelnemen aan de discipline artistieke gymnastiek.

“Vermoedelijk zal ze kiezen voor de sprong over het paard en voor de brug met ongelijke leggers, twee van de vier disciplines”, legt Astrid uit. Ook al is ze nu al plaatsvervangend nerveus voor haar dochter, pronkt ze.

“Senna is de jongste thuis. Ze heeft nog een oudere broer Dion (21) en een zus Romeé (19). Thuis werd Senna altijd ons ‘kleine’ genoemd, en nu staat ze daar in Rio. Het is haast niet te geloven. Maar ooit moet je je kinderen loslaten”, zegt de enthousiaste en fiere moeder. 

Lees het hele verhaal in de donderdagkrant van Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio