Poortfietslussen vervangen Grensparkroute

Foto: evdw

Poortfietslussen vervangen Grensparkroute

Print
Stabroek / Kalmthout / Essen - Omwille van besparingen verdwijnt de bewegwijzerde Grensparkroute nog dit jaar. In de plaats komen Poortfietslussen, die vertrekken vanuit Stabroek, Essen, Kalmthout en Woensdrecht.

De Grensparkroute, een fietsroute die rond en door het natuurgebied gaat,  verdwijnt nog dit jaar omwille van besparingen. Om dit op te vangen stippelt het Grenspark in samenwerking met de gemeenten Stabroek, Kalmthout, Essen en Woensdrecht nieuwe fietsroutes uit op de bestaande knooppunten.

Voor het ontwikkelen van een bijhorende folder biedt Toerisme Provincie Antwerpen een deel subsidie aan. Deze ‘Poortfietslussen’ zijn, vanuit de verschillende toegangspoorten van het Grenspark te gebruiken.

De fietslus in Stabroek start aan het kasteel Ravenhof en is 28 km lang. Wie in Kalmthout vertrekt krijgt 27 km voor de wielen geschoven en in Essen zijn dat 34 km. Poortfietslus Woensdrecht is goed voor 35 km. en loopt onder andere langs en door het Moretusbos, de Stoppelbergen en de Ruige Heide.Info : www.grensparkzk.be/poortfietslussen-grenspark

 

 

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio