Eerste grootse zomerzoektocht doorheen Katelijne

Magda Pelgrims en Anita Van Genechten van Femma. Foto: EVB

Eerste grootse zomerzoektocht doorheen Katelijne

Print
Sint-Katelijne-Waver - De Femma-dames uit Sint-Katelijne-Waver bleven dit voorjaar niet bij de pakken zitten. De vrouwenorganisatie organiseert voor de eerste keer een grote zomerzoektocht en wil hiermee aantonen dat het vrijwilligerswerk in de gemeente beter kan.

De zomerzoektocht brengt de deelnemers naar de vier kernen van de gemeente: het centrum, Onze-Lieve-Vrouw-Waver, De Elzestraat en Pasbrug-Nieuwendijk. Voorzitster Magda Pelgrims geeft meer uitleg.

“De zoektocht heeft verschillende bestaansredenen. Deelnemers kunnen onze gemeente beter leren kennen, en dikwijls op een andere manier. Want we hebben ook een uitgestippelde route voor fietsers en een kinderzoektocht. Maar tegelijk willen we ook het belang van vrijwilligerswerk in de verf zetten."

"Wij als Femma kunnen ons niet van de indruk ontdoen dat het vrijwilligerswerk bij verenigingen in Katelijne serieus aan het slabakken is. Dat moet beter. De zoektocht is dan ook volledig door vrijwilligers in elkaar gepuzzeld. Onze echtgenotes hebben hier ook een cruciale rol in gespeeld."

Lees het volledige verhaal in de donderdagkrant van Gazet van Antwerpen - regio Mechelen 

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio