© evdw

© evdw

© evdw

1 / 3

Doofstomme striptekenaar debuteert met ‘De avonturen van Bert’

Bernard Michiels (40) alias striptekenaar Bert Miky bracht zopas zijn eerste stripverhaal uit. : “De avonturen van Bert”.

Erik Vandewalle

In zijn kast liggen de volgende verhalen al klaar. Bernard zit boordevol ideeën, maar communiceren met hem is moeilijk. Hij is doofstom.

Omwille van zijn handicap fungeert Bernards oudere zus Ann als tussenpersoon. “Mijn broer heeft zich de techniek van het striptekenen helemaal zelfstandig eigen gemaakt. Hij was amper drie jaar, toen hij zijn eerste figuurtjes tekende. Zijn knuffels werden zijn personages en het lukte hem om met veel fantasie en humor korte verhaaltjes neer te tekenen”, zegt Ann Michiels.

“Ik schilder ook en schets, maar strips tekenen is het allerliefste wat ik doe!” Het eerste stripalbum van Bernard ligt nu in de bibliotheek van Kapellen. “Ik tekende het twintig jaar geleden, maar nu pas wordt het uitgegeven”, verduidelijkt hij.

Wie het stripdebuut van Bernard wil lezen, kan het bij zijn zus bestellen via ann.michiels5@gmail.com De strip telt 32 pagina’s en kost 10 euro.

Lees het volledige artikel donderdag in Gazet van Antwerpen, editie Noord.Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio