© Jan Van der Perre

Sterkkamp moet kinderen leren om sterker in hun schoenen te staan

Berchemse organiseert kamp om kinderen zelfzekerder te maken

De Berchemse Maya Hoppenbrouwers ontdekte een leemte in het aanbod van kinderkampen: eentje voor kinderen die zich niet zo goed in hun vel voelen. "Daarom organiseer ik tijdens de herfstvakantie voor de eerste keer STERKkamp in het Borgerhoutse Xaveriuscollege, een kamp voor kinderen die sterker in hun schoenen willen leren staan."

Elien Van Wynsberghe

Maya Hoppenbrouwers is 22 en nog niet zo lang afgestudeerd als toegepaste psychologe aan de Thomas More Hogeschool. "Maar ik ben al sinds mijn zestiende een geëngageerd animator. Ik begeleidde kinderen tijdens tal van kampen. Dankzij deze ervaring, door mijn studie en door de verschillende stages die ik deed, merkte ik dat het aanbod aan kinderkampen niet is afgestemd op kinderen die zich niet zo goed in hun vel voelen. Je hebt wel kampen voor kinderen met stoornissen, maar kinderen die 'gewoon' niet zo sterk in hun schoenen staan, daar werd tot op heden nog niets dergelijks voor georganiseerd."

"Dat terwijl we die problematiek niet mogen onderschatten. Kinderen die zich angstig voelen en de oriëntatie kwijt zijn doordat ze op jonge leeftijd heel wat hebben meegemaakt, bijvoorbeeld een scheiding van hun ouders, hebben ook hulp nodig."

Op die problematiek wil Maya dus inspelen. In de herfstvakantie organiseert ze voor de eerste keer haar eigen STERKkamp, een vijfdaags dagkamp dat zal doorgaan in het Xaveriuscollege in Borgerhout. "We zullen een goede afwisseling brengen tussen groepstherapie en animatie, zodat we op een speelse, laagdrempelige manier werken aan het zelfbeeld, aan de sociale vaardigheden en aan het ontdekken van de talenten en emoties van onze deelnemertjes."

Het kamp zal worden ingericht voor kinderen tussen zeven en negen jaar. En dat tijdens elke schoolvakantie, uitgezonderd de kerstvakantie. Inschrijven kan sinds deze week. Het maximum aantal deelnemers ligt op 32 kinderen per kamp. Niet te lang wachten is dus de boodschap.

Voor alle info: http://www.sterkkamp.be

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio