Oxfam Wereldwinkel Bonheiden viert zondag 40ste verjaardag

Medewerkers van vroeger en nu in de wereldwinkel. Foto: EVB

Oxfam Wereldwinkel Bonheiden viert zondag 40ste verjaardag

Print
Bonheiden - Zondag wordt de veertigste verjaardag gevierd van de Oxfam Wereldwinkel in hartje Bonheiden. Dit gaat gepaard met activiteiten op het Kerkplein. In 1976 ontstond de winkel door de inzet van de Jeugdraad, met steun van het toenmalige college dat een pand ter beschikking stelde.

“We waren toen erg gedreven en aangezien de winkels alleen in steden bestonden, zijn wij er hier in Bonheiden ook voor gegaan. We wilden de bevolking bewust maken van de problematiek in het arme zuiden”, zegt oprichter en voormalig voorzitter van de Jeugdraad Willy Hellemans (76).

“Verschillende verenigingen hebben samengewerkt om het doel te bereiken. We begonnen kleinschalig toen we van de burgemeester en het college de toestemming kregen in te trekken in het huidige pand. Het was toen nog vaak zoeken naar eerlijke producten.”

Ursula Berghmann (86) herinnert zich nog levendig dat ze met Willy naar de haven in Antwerpen trok om rietsuiker te kopen. “De zakjes waarin we het verkochten, kochten we in Mechelen en schreven onze naam op de verpakking."

Lees het volledige verhaal in de woensdagkrant van Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio