© evdw

© evdw

© evdw

© evdw

© evdw

1 / 5
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Studenten Karel de Grote Hogeschool knutselen met jonge bewoners opvancentrum

Rezi Friedman (21) en Stella Segers (22) zijn tweedejaars aan de Antwerpse Karel de Grote Hogeschool en trokken woensdagnamiddag naar het opvangcentrum in Hoogboom om er samen met de kinderen te knutselen.

Erik Vandewalle

De twee studenten zitten in de afdeling ‘Pedagogie van het jonge kind’ en in het kader van hun opleiding kwamen ze knutselen met enkele kinderen. Zij polsten onder meer naar de toekomstdromen van de kinderen.

“De meesten droomden ervan om later dokter, ingenieur of politieagent te worden. In hun jonge leven zijn dat precies de beroepen waarmee veel van hen al in aanraking kwamen”, zegt Stella. Samen met de kinderen ging het duo aan de slag om elk kind te helpen een persoonlijke dromenvanger te maken. Toen ze hadden uitgelegd dat die de slechte dromen pakken en de goede doorlaat, gingen de kinderen aan de slag.

“Vrijwilligers zijn belangrijk in de werking van het opvangcentrum. Op dit moment hebben we echt nood aan fietsherstellers”, geeft Katija Domic aan. Zij is coördinator externe contacten. Wie zich geroep voelt : info.kapellen@fedasil.be

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio