Pita betrekt Mechelse cultfiguren in eerste docu over Dijlestad

Pita in zijn montagestudio. Foto: EVB

Pita betrekt Mechelse cultfiguren in eerste docu over Dijlestad

Print
Mechelen - Saïd Aghassaiy, beter bekend als muzikant, producer en videoclipmaker Pita, werkt aan zijn eerste documentairefilm over Mechelen. Na wat tegenslagen bij de voorbereiding, is hij nu klaar om samen met een heel aantal bekende Mechelaars zoals Luc Vis en Bellemadam Myriam doorheen de stad te kruisen.

“Het script is intussen volledig klaar”, zegt Pita. “De komende maanden zal ik haast onbereikbaar zijn. Ik sluit me samen met drie anderen bijna letterlijk op om de film te maken. Ook op Facebook zal ik minder actief zijn. De gsm gaat op bepaalde momenten onherroepelijk uit”, vertelt hij met een lach.

Een film wil hij het niet noemen, ook geen documentaire: “Moeilijk om uit te leggen, maar wat ik ga maken ligt ergens daartussen. Voor de verhaallijn zocht ik iets wat ons allen verbindt, gelovig of niet-gelovig, arm of rijk. De rode draad is geld geworden."

"Geld rolt en komt ooit in bijna iedereens handen. Of we het nu willen of niet, geld is vaak iets wat de gemeenschap samenbrengt”, legt Pita uit.

Lees woensdag het hele verhaal in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio