© s

Carl Geeraerts keert beroepshalve terug naar watersport

Districtsburgemeester Carl Geeraerts heeft het zeilen herontdekt. Hij neemt deel aan een zeiltocht en begeleidt zeilers over de Noordzee tot in de haven van Londen. Ook beroepshalve keert hij terug naar het water voor een maritieme job bij Groep De Wit Bunkering.

Erik Vandewalle

“Het zeilen kreeg ik met de paplepel ingegoten. Zelf ben ik de bezitter van een zeilboot en trek ik er geregeld op uit. De Bavaria Zeilclub organiseert zeiltrips. Via de club heb ik me geëngageerd om schippers te begeleiden tijdens hun overtocht naar Engeland. Sommige schippers hebben dat nog nooit gedaan en dus is ondersteuning op zijn plaats. De nacht van zondag op maandag vertrekken we dan voor een nachtelijke overtocht van de Noordzee. Het is de bedoeling dat we zaterdag 7 mei de terugreis aanvatten”, legt Carl Geeraerts uit.

Sedert de jongste gemeenteraadsverkiezingen combineert Carl Geeraerts het burgemeesterschap met zijn job bij RAFC Antwerp. “Combineerde, want aan onze samenwerking kwam vorig jaar een einde. Na zesentwintig jaar gewerkt te hebben bij en voor de oudste voetbalclub van het land bleek er na de herstructurering geen plaats meer voor mij te zijn. Wel was het mijn ambitie om actief te blijven in een sportieve sector. Ik kwam in contact met mensen van de groep De Wit Bunkering in Antwerpen. Die hebben ook Nassau, een grote winkel waar je alles kunt vinden wat te maken heeft met scheeps- en zeilbenodigdheden. Het klikte meteen en dus is het voetbal eigenlijk geruild voor het zeilen en het water”, aldus Carl Geeraerts.

“Maar een belangrijke voorwaarde om hier aan de slag te gaan, was dat het combineerbaar moest zijn met mijn engagement als districtsburgemeester in de polder. Dat is een engagement dat ik ben aangegaan voor zes jaar en die periode wil ik zeker volmaken. Wat er na de volgende gemeenteraadsverkiezingen gebeurt, is iets wat nu nog niet aan de orde van de dag is.”

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio