Europa ligt aan voeten van Bonheiden

Burgemeester Vaganée bij fietsstraat Schommen in het centrum. Foto: EVB

Europa ligt aan voeten van Bonheiden

Print
Bonheiden - Gisteren keurde de gemeenteraad in Bonheiden unaniem het Fietsbeleidsplan goed. Het uitzicht van Bonheiden zal hierdoor drastisch veranderen, fietsveiliger- en vriendelijker worden. “We willen een verdubbeling van het aantal fietsers”, luidt het bij burgemeester Guido Vaganée (N-VA).

De burgemeester is tevreden over het aantal fietsgebruikers in Bonheiden en Rijmenam, maar vindt dat het nog een stuk beter kan. Het Fietsbeleidsplan is een uniek document geworden waarvan al enkele zaken werden gerealiseerd, bijvoorbeeld fietsstraten nabij scholen waar de fiets voorrang heeft op de wagen.

Maar burgemeester Vaganée wil verder gaan, veel verder. “We hebben met een hele ploeg hard gewerkt aan dit dossier. In eerste instantie gingen we ons licht opsteken in steden zoals Zwolle en Nijmegen. Maar ook Kopenhagen is een voorbeeldstad."

"We woonden diverse fietscongressen bij samen met vrijwilligers en de kindergemeenteraad werd betrokken. Via een MOFOR-systeem (Moving Forward) kunnen de leden van de kindergemeenteraad bij een gevaarlijk punt of verkeerssituatie in de gemeente onmiddellijk een foto nemen met de smartphone".

Lees het hele verhaal in de donderdagkrant van Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio