Indaver geeft uitleg over ontploffing in zaal Molenhoek

Print
Berendrecht-Zandvliet-Lillo / Stabroek - Afvalverwerkingsbedrijf Indaver komt dinsdag 12 april om 20u uitleg geven over de brand op zijn site van vrijdag 26 februari. In tegenstelling tot eerdere berichtgeving gaat de toelichting niet door in de raadzaal van het gemeentehuis, maar wel in gemeentelijk lokaal Molenhoek, Binnenpad 50 in Stabroek

Na een hevige explosie ontstond die vrijdag en brand met dikke zwarte rookontwikkeling, die kilometers ver te zien was. Gewonden zijn er gelukkig niet gevallen, maar de materiële schade was groot. De ontploffing vond plaats in een tankwagen met solventen en werd gevolgd door twee kleinere explosies. Een aanpalende opslagplaats vatte door de ontploffing vuur.

Dit incident roept bij veel burgers vragen op. De Stabroekse milieuraad organiseert daarom met medewerking van Indaver een infoavond. Het bedrijf geeft een toelichting over het accident en de oorzaken. Indaver licht ook de veiligheidsprocedures toe, de communicatie en de voorzorgsmaatregelen om herhaling in de toekomst te voorkomen. Indaver beantwoordt alle vragen.

Volgende week trekt de ploeg van Indaver naar het districtshuis van Berendrecht-Zandvliet-Lillo om ook daar de bevolking te informeren. Wie de uitleg in Berendrecht kan er om 20u terecht in het districtshuis, Antwerpsebaan 140.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio