© EVB

Paul (28) kan niet alleen gaan wonen

Paul Pasteels werd geboren met het Downsyndroom en woont al zijn hele leven bij zijn ouders in Keerbergen. Hij wil graag zelfstandig gaan wonen en daar heeft hij ondersteuning bij nodig. Met een PAB (persoonlijk assistentie budget) van de Vlaamse regering zou dat perfect mogelijk zijn. Hij werkt als tuinier in het Imeldaziekenhuis in Bonheiden.

Maar zijn aanvraag werd keer op keer afgewezen. Zijn ouders, Hetty en Leon, hebben steeds voor Paul gezorgd. "Wij hebben Paul inclusief opgevoed, dit betekent we Paul binnen ons gezin zelf hebben opgevoed ondanks zijn handicap samen met zijn twee zussen en broer. Hij ging ook gewoon naar school in ons dorp en naar de scouts."

"We hebben ons steeds moeten verantwoorden voor onze keuze en tegen heel wat onbegrip moeten vechten. Ik heb mijn werk opgezegd om voor Paul te zorgen en in de loop der jaren waren er ook heel wat extra kosten. Die maakten we graag voor onze zoon, maar we hebben nu het gevoel dat we door al die inspanningen worden afgestraft“, zegt Hetty."

Nu hij wat ouder en rijper is, wil Paul zelfstandig gaan wonen, maar dat blijkt geen sinecure.

Lees het verhaal woensdag in Gazet van Antwerpen - regio Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio