R6 dicht door werken aan ecotunnels

De R6 zal een tijd niet beschikbaar zijn Foto: EVB

R6 dicht door werken aan ecotunnels

Print
Putte / Bonheiden / Sint-Katelijne-Waver - De R6 tussen Bonheiden en de E19 zal de komende weken een tijdlang niet beschikbaar zijn. Om klein wild veilig de oversteek te laten maken, worden ecorasters geplaatst. Hierna wordt nog nieuwe asfalt aangelegd op de Putsesteenweg en de Mechelbaan.

De werkzaamheden die gecoördineerd worden door het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) starten al op 16 maart. Maar in de eerste fase zal de automobilist geen last ondervinden. Dat zegt woordvoerder Jef Schoenmaekers van AWV. “Tijdens de eerste fase wordt gewerkt tussen de Mechelsesteenweg en de Berlaarbaan in Sint-Katelijne-Waver. Naast de rasters worden ook wildspiegels voorzien, dat zijn reflectoren die het licht van koplampen van wagens weerkaatsen naar de berm om te voorkomen dat overstekend wild wordt aangereden”, licht hij toe.

“Ter hoogte van de mobiele werf wordt één tijdelijke rijstrook ingenomen.” Na de werken in Sint-Katelijne-Waver verhuist de werf richting Bonheiden en Putte. Die werken vinden plaats tussen 25 maart en 17 april. “Die periode worden werken uitgevoerd tussen het stuk R6 van de Berlaarbaan in Katelijne en de Putsesteenweg in Bonheiden. Tussen 7 en 9 april wordt de rijbaan in de richting van de E19 volledig afgesloten.” 

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio