Chef-kok Maarten Van Essche stunt opnieuw

Maarten Van Essche in zijn nieuwe Bistro De Zwaan in Rijmenam Foto: evb

Chef-kok Maarten Van Essche stunt opnieuw

Print
Mechelen / Rijmenam - Chef-kok Maarten Van Essche opent nu donderdag een nieuw restaurant in het hartje van Rijmenam (Bonheiden). De bruine kroeg De Zwaan krijgt een nieuw tintje en wordt een luxe-bistro. Na zijn avontuur in Mechelen is nieuw pop-up restaurant is geboren.

De interieurvormgever die intussen zijn roeping vond in het koken is niet aan zijn proefstuk toe. Hij geeft kookdemonstraties van New-York tot in Dubai en met zijn culinaire foodtruck Meteor – een keuken op wielen - reist hij samen met zakenpartner Floris Van Looy door Europa.

Eerder dit jaar opende hij in Mechelen het pop-up restaurant Radar waar vroeger het restaurant Schampaert gevestigd was, in de schaduw van de Sint-Romboutstoren. Nu doet hij het opnieuw, in zijn eigen gemeente.

“Hoe meer ik in Rijmenam kom, hoe verliefder ik word op het dorp”, verklapt Maarten die ook nog een traiteurszaak heeft. “Rijmenam ligt op amper 10 minuten van Mechelen en je kan hier heerlijk wandelen langs de Dijle. Daar wil ik met mijn bistro voor een groot stuk op inspelen: wandelaars of fietsers die komen genieten van een goed glas wijn en een origineel menu.”  

Lees het hele verhaal woensdag in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio