De Keeting opent gratis kledingboetiek

Anita Margan en Charlotte Crabbé van vzw De Keeting Mechelen in het nieuwe gedeelte waar mensen gratis kleding kunnen shoppen. Foto: Joren De Weerdt

De Keeting opent gratis kledingboetiek

Print
Mechelen - De Keeting uit Mechelen, een vzw die kansarmen opvangt, heeft voortaan ook zijn eigen kledingboetiek. De 'kopers' krijgen de kleding gratis. Een uniek concept, zo blijkt.

Op maandag 1 december opent De Keeting de deuren van een gratis kledingwinkel ‘Onze Boetiek’, een kledingszaak waar de ‘gekochte’ stukken gratis mee naar huis mee mogen worden genomen.

“We startten met dit concept al jaren geleden, maar nu bouwen we het om tot een echte winkel”, zegt stafmedewerker Egon Mutsaerts. “Dit betekent ook dat we ons interieur hebben moeten aanpassen. De ruimte die voor de boetiek wordt voorzien, lijkt op een echte kledingszaak. Enkele vrijwilligers waren zo vriendelijk ons hiermee te helpen.”

Aangezien De Keeting al een tijdje tweedehandskleding verzamelt, heeft het al een collectie. Toch is extra kleding welkom, zeker tijdens deze periode van het jaar. “We willen qua kleding en qua begeleiding een uitstekende dienstverlening aanbieden. Dit betekent dat er gescheiden pashokjes zijn voor vrouwen, mannen en kinderen."

Lees het hele verhaal dinsdag in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio