t,arsenaal zenuwcentrum voor stakers en vakbonden

Print

Piket bij De Lijn in Mechelen Foto: evb

Mechelen - De foyer van theater t,arsenaal was maandag het ontmoetingspunt van stakers en vakbonden in het Mechelse. Er werden koffie en koffiekoeken uitgedeeld voor de stakers die vanochtend al vroeg op pad waren. Ook optredens van Sociale Jukebox en Dunja stonden op het programma.

Al sinds 5.30 uur maandagochtend werden op verschillende kruispunten in Mechelen pamfletten en peren uitgedeeld. Wiens taak erop zat, kon zich gaan verwarmen in t,arsenaal. 

Op verschillende plaatsen in Mechelen werden piketten opgesteld. De werknemers die wilden werken, mochten echter zonder problemen binnen. "Maar dat zal niet meer het geval zijn op 15 december", zegt Gina De Coninck, vakbondsafgevaardigde bij GC Power Systems op de Antwerpsesteenweg.

Geen enkele bus uitgereden

Een ander piket werd opgesteld in de Elektriciteitsstraat bij De Lijn. "Er is vandaag geen enkele bus uitgereden in Mechelen. In de oostelijke regio Mechelen reedt welgeteld één bus uit, in Rumst", zegt regioverantwoordelijke van het ACOD Geert Vermunicht.

De school BimSem bleef dicht, bij de Technische scholen Mechelen (TSM) kwam 25 procent van de leerkrachten niet opdagen. "Maar ook verschilende leerlingen geraakten niet op school door de stakingen bij het openbaar vervoer", aldus Marc Vandepitte van het COC. 

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio