© evb

Vzw Ons Steentje geselecteerd voor actie Music For Life

Fuiven tegen kanker

Op 12 december vindt in het Ludwinahuis in Bonheiden de fuif ‘Fuck Cancer’ plaats. De opbrengst gaat naar vzw Ons Steentje dat ouders van zieke of terminale kinderen tijdens het ziekteproces wegwijs maakt in de wirwar aan mogelijkheden om het leven draaglijker te maken.

evb

Initiatiefneemster van de fuif Marika Roggeman (32) uit Sint-Katelijne-Waver kwam enkele jaren geleden in contact met kanker, toen haar schoonbroer aan de ziekte overleed.

“Tijdens een ‘Zumbathon’ (een Zumbamarathon, red.) ontmoette ik Pieter Van Reeth wiens zoontje Tristan aan kanker leed. Zo is het idee ontstaan om een fuif te organiseren om werkingsmiddelen te hebben om ouders met zieke kinderen te kunnen ondersteunen. De vzw bestond toen nog niet”, legt ze uit.

Pieter Van Reeth (30) uit Koningshooikt wilde iets doen voor de ouders van zieke kinderen. “We zamelden tijdens de Zumbathon 14.000 euro bij elkaar, meteen de start van de vzw”, zegt hij.

“Onze vzw heeft vooral een doorverwijsfunctie naar verschillende organisaties waar mensen geen weet van hebben, we zijn het vangnet voor ouders met kinderen die een levensbedreigende ziekte hebben.

Lees het hele verhaal in de maandagkrant van GVA regio Mechelen.

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio