Schrijf je in voor de kerstmarkt

De kerstmarkt in Mechelen vindt opnieuw plaats op de Grote Markt. Foto: evb

Schrijf je in voor de kerstmarkt

Print
Mechelen - Wie nog een kraampje wil uitbaten tijdens de Mechelse kerstmarkt in december, moet zich reppen. Inschrijvingen moeten vóór maandag 17 november binnen lopen bij mmMechelen Feest.

Van 10 december tot en met 4 januari 2015 wordt de Grote Markt ondergedompeld in een winterse gezelligheid. De kerstmarkt zelf vindt plaats tijdens de weekends 12 tot 14 en 19 tot 21 december. Alles loopt in het thema 'Mechelen houdt je warm'. De spiegeltent op de Grote Markt is terug na een jaartje afwezigheid.

“De spiegeltent zorgt voor de nodige warmte met een verrassende menukaart en een gevarieerd programma”, zegt mmMechelen Feest-voorzitter Kristof Calvo (Groen). “Rond de spiegeltent komt een gezellige kerstmarkt. Dit jaar hebben we extra aandacht voor goede doelen en verrassende authentieke producten. De twee themaweekends zijn op maat van de Mechelse verenigingen”, zegt hij nog.

Themaweekends

Voor het eerst zullen op weekdagen enkele kraampjes open zijn binnen het thema 'Warm & Uniek'.Van vrijdag tot en met zondag is er telkens een uitbreiding van de markt naar het binnenplein van het stadhuis. Beide weekends krijgen ook een eigen accent.

Van 12 tot 14 december is er 'Warm & mondiaal'. Particulieren en organisaties die zich inzetten voor een duurzame en sociale samenleving, kunnen met dit goede doel voor ogen informatie, een hapje, een drankje of eigen artikelen aanbieden.

Het weekend van 19 tot 21 december staat dan weer voor 'Warm & plezan'. Als voorloper op de traditionele reeks familiefeesten kunnen lokale verenigingen de bezoeker verwarmen met een hapje en een drankje.

Nog plaatsen vrij

Voor kandidaat-standhouders zijn er nog een beperkt aantal plaatsen vrij. Verkoop je interessante producten? Behoor je tot een sociale organisatie met een missie? Of ben je lid van een vereniging die misschien wel interesse heeft? Neem dan contact op met mmMechelen Feest via telefoon op 015-29 80 49 of via mmmechelenfeest@mechelen.be

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio