Rode Duivels begeleid door Mechelse dokters

De oprichters van het Medical Sport Lab in Mechelen. Foto: EVB

Medical Sport Lab uniek concept in België

Rode Duivels begeleid door Mechelse dokters

Print
Mechelen - Op het industrieterrein aan de Schaliënhoevedreef in Mechelen-Noord is sinds een jaar het Medical Sport Lab actief. Een team van ervaren cardiologen en een orthopedisch chirurg zijn er in de weer om professionele en niet-professionele sporters te behoeden van blessures, letsels of erger.

Opmerkelijk: Bij 5 procent van de geteste sporters wordt een cardiaal of orthopedisch probleem vastgesteld, bij de ene al erger dan de andere.  

Tot die vaststelling kwamen de vier oprichters van het Medical Sport Lab, de cardiologen John Roosen, (47, Imeldaziekenhuis Bonheiden), Hans Rombouts (46, Sint-Maarten Mechelen en Duffel) en Oscar Semeraro (41, Sint Maarten Mechelen en Duffel) samen met orthopedisch chirurg Kris Van Crombrugge (49, Sint-Maarten Mechelen). Voor en tijdens het WK dit jaar in Brazilië was het Lab intensief bezig met de Rode Duivels

“We hebben voor de afreis naar Brazilië haast al onze apparatuur hier in Mechelen verhuisd naar het trainingscentrum in Genk waar we elke Duivel uitgebreid hebben getest. Dit moest in opdracht van de Fifa”, zegt clubarts Kris Van Crombrugge die tijdens het WK ook meereisde naar Brazilië.

Lees de reportage in de weekendkrant van Gazet Van Mechelen van 31 oktober en 1 november. 

 

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio