Waarom de 18de Arendonk Zingt & Swingt de ideale editie was?

Print

De betere crowdsurfing. In Arendonk wordt het publiek op handen gedragen. Foto: Nadine/Annick/Yves/Hans/EMA

Arendonk - Perfectie bestaat niet, maar Arendonk Zingt & Swingt 2019 komt toch aardig in de buurt. Waarom de 18de jaargang van het gratis popfestival op de Bemdweide in Arendonk de ideale editie was, ziet u in 20 beelden.

Met bijna 20.000 bezoekers was Arendonk Zingt & Swingt afgelopen weekend alweer een voltreffer. Veel volk, veel sfeer en gezelligheid en ook veel fantastische livemuziek. Vooral de Nederlandse rappers Jebroer, bekend van de omstreden hit Kind van de Duivel, en Jacin Trill lieten de Bemdstage daveren. Ook top: charmezanger Wim Soutaer en zijn feestkompaan Charles op vrijdag en rockband The Van Jets op zaterdag. De jonge Emma Bale bleef wat in de schaduw van… de jonge Arendonkse rocktalenten van The High Flying Bumper Cars.

Maar misschien wel de grootste sterren van het weekend waren twee andere jonge mannen uit het dorp: Blind Getrouwd-deelnemer Victor Van Meerten (30) en zijn fuifmaat Benjey Van Beers (29). Samen vormen zij het dj-duo Studio Vibe. Op elk van de drie festivalpodia – Mainstage, Bemdstage en Primusstage – gaven ze een gastoptreden en brachten ze hun tophit Aorendoenk. Telkens ging het dak eraf. “Het was een zot feestje”, glunderen Victor en Benjey.

Tegenover de recordeditie van vorig jaar, toen er over het hele weekend liefst 22.500 bezoekers opeengepakt zaten op de Bemdweide, was het nu zowel vrijdag als zaterdag net ietsje minder druk. “Helemaal niet erg”, vindt festivalorganisator Sim Helsen (40). “Als we zelf mochten kiezen, willen we elk jaar 20.000 bezoekers. Dat is ideaal. Zo heeft iedereen nog ruimte om te bewegen, maar hebben wij toch nog genoeg inkomsten om uit de kosten te geraken en nog wat over te houden voor onze goede doelen.”

Beeldselectie: met dank aan de op en top professionele gastfotografen Nadine Maes, Annick Moerenhout, Yves van Gestel en Hans de Pauw. Nog meer foto's op de Facebook-pagina van Arendonk Zingt & Swingt.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio